Heruitgave monografie Hildo Krop

In de reeks monografieën van Nederlandse kunstenaars verscheen in 1992, van de hand van mevrouw drs. E. J. Lagerweij-Polak, deel 10 gewijd aan de beeldhouwer Hildo Krop. Het meest interessante aan deze monografie is dat het, naast een schat aan informatie over leven en werk van deze in Steenwijk geboren kunstenaar, een nagenoeg complete oeuvre catalogus bevat.

De kunsthistorica mevrouw Lagerweij-Polak heeft zich, na het afronden van haar studie, nagenoeg haar gehele verdere leven bezig gehouden met het werk van Krop en daar veelvuldig over gepubliceerd (o.a. over de Eskaf in de Historische Mededelingen). De door haar opgestelde oeuvre catalogus in de monografie heeft ze nog door Krop zelf, voor zijn dood in 1970, laten autoriseren.

De monografie, onder Krop-liefhebbers ook wel “de bijbel van Emmy”genoemd, is al geruime tijd nog slechts antiquarisch te verkrijgen. Voor een dergelijk 2e hands exemplaar wordt veel geld gevraagd, zo tussen de € 90,- en € 160,- Mede door de activiteiten van het in Steenwijk gevestigde Instituut Collectie Krop (ICK) blijft de vraag naar dit naslagwerk onverminderd groot. En zo ook de vraagprijs hoog, voor menigeen te hoog.

Voor hen in het bijzonder is er goed nieuws te melden. Dankzij een particuliere gift is het ICK in staat gesteld te komen tot een overdruk van dit veelgeprezen en belangwekkende boek. Deze facsimile-uitgave, verzorgd door de in Steenwijk gevestigde drukkerij B’ulahPrint, is vanaf heden te koop bij het Instituut Collectie Krop (www.hildokrop.nl) en bij de erkende boekhandels in Steenwijk, Steenwijk’s Boekhuys en Planteyn Boeken.
Verkoopprijs € 40,-